Fri leverans, 3–7 arbetsdagar

Your cart

Your cart is empty

4 Results

4 Results

Bottle picture of Valpolicella "Corte del Pozzo" 2023
Save 32%
Fasoli Gino

Valpolicella "Corte del Pozzo" 2023

Regular price 219 kr 149 kr Save 32%

Unit price
per

Regular price 219 kr 149 kr Save 32%

Unit price
per

In stock

Bottle picture of Ripasso "Corte del Pozzo" 2022
Save 37%
Fasoli Gino

Ripasso "Corte del Pozzo" 2022

Regular price 299 kr 189 kr Save 37%

Unit price
per

Regular price 299 kr 189 kr Save 37%

Unit price
per

In stock

Bottle picture of Amarone "Corte del Pozzo" 2018
Save 36%
92 Falstaff
93 James Suckling
Fasoli Gino

Amarone "Corte del Pozzo" 2018

Regular price 619 kr 399 kr Save 36%

Unit price
per

Regular price 619 kr 399 kr Save 36%

Unit price
per

In stock

Amarone Alteo 2017
Save 38%
94 Falstaff
94 James Suckling
95 Din VinGuide
Fasoli Gino

Amarone Alteo 2017

Regular price 1 129 kr 699 kr Save 38%

Unit price
per

Regular price 1 129 kr 699 kr Save 38%

Unit price
per

In stock

Fasoli Gino

Fasoli Gino

Italien ⸱ Veneto

Vi har gjort unika viner i fyra generationer.

Mitt namn är Natalino Fasoli och tillsammans med min bror, Amadio, och nästa generation, Matteo, är vi bönder i hjärtat.

Vingården Fasoli Gino är berättelsen om vår familj, med djupa rötter i Verona. Kärleken till landskapet och naturen vi lever i ska kännas genom vår entusiasm och fokuserade arbete för att odla de renaste druvorna och göra bästa möjliga vin.

Ända sedan vår farfar Amadio Fasoli sålde den första omgången vin till den lokala prästen år 1925 har vår familj producerat vin med passion och engagemang.

Resan som leder från vår vingård till ditt glas genomförs med stor respekt för områdets kultur och värderingar.

Organiska pionjärer

Vi var absolut först med att odla ekologiska druvor i vårt område. Vi fattade beslutet att ställa om till ekologiskt 1984 eftersom vår far, Gino Fasoli, utvecklade en allergi mot några av de kemikalier vi använde på fälten vid den tiden.

Våra vingårdar har varit ekologiska i mer än tre decennier, och år 2006 började vi även arbeta utifrån biodynamiska principer.

Vi arbetar även så hållbart som möjligt i själva produktionen i våra moderna källaranläggningar från 2003 och 2015. Till exempel drivs vår vingård av solenergi, alla vinstockar beskärs manuellt, och detsamma gäller för skörden.