wine-maker
Ny på KOBAJ?
x wine-maker
Hitta dinunderlines vinbonde


Rensa filtret
Populära sökningar
Land och område
Område
Vindruvor

Vårt koncept

Köp vin direkt från vinbonden

KOBAJ.com är en onlineplattform där du handlar direkt från vinbonden i samarbete med andra. När du handlar tillsammans minskar du transportkostnaderna och gör därmed hela världen till din marknadsplats.

KOBAJ.com hjälper vinodlare att sälja direkt till konsumenten utöver de traditionella grossistimportörerna och den efterföljande återförsäljaren. Således kan de tjäna mer per. flaska och du kan köpa vinet till bra priser. KOBAJ.com tar hand om allt det praktiska med att beställa och betala vinbonden, skatter, försäkringar och transport av de köpta varorna.

Skickat från bonden och levereras till din dörr

Våra partnerskap med utvalda transportörer säkerställer insamling från vinbonden och leverans direkt till din dörr, företag eller utlämningsställe. Priset du ser på ett vin ingår allt från bondens dörr till din.

Vinbondens bästa pris

Med KOBAJ.com som vinodlarens försäljningskanal behöver de inte resa världen och marknadsföra sina viner på mässor och försäljningsmöten. Istället kan de fokusera på att göra det goda vinet. Med andra ord kan de koncentrera sig på allt som de verkligen brinner för.

När du handlar vin gemensamt och direkt från vinbonden fungerar du som importör.

Den enda skillnaden är att KOBAJ.com som plattform tar hand om logistiken från vinbonden till dig, och att KOBAJ.com betalar skatt och moms till de destinationsländer där plattformen underlättar försäljningen.

Priset via KOBAJ består således av:

Reglering av moms och skatt till staten

Priserna kan variera

När en traditionell importör köper vin direkt från vinbonden kan priset lätt variera från att vara en dag och en annan några månader senare. Det händer att försäljningen inte går lika snabbt som vinodlarna har förväntat sig under en viss period, och därför går priserna ner och därefter upp igen.

KOBAJ.com är inte en vinbutik utan en plattform för vinbönder som vill sälja sitt vin direkt. Därför har KOBAJ.com, till skillnad från en vanlig vinbutik, inte möjlighet att själv kontrollera priserna på vinerna. Detta innebär därför att priserna kan fluktuera, men att du i princip följer samma mönster som en vinimportör kommer att uppleva i sin inköpsprocess.

Berättelsen om KOBAJ.com

KOBAJ.com började med en önskan att ge vinälskare och restauranger möjlighet att köpa direkt från vinbönder från hela världen. Gemensamt för privatpersoner och restauranger är att de inte har importtillstånd eller köpkraft för att handla stort.

Alexander Kidd, grundaren av KOBAJ.com, såg en möjlighet som behövde testas. Han skapade en Facebook-grupp för att ansluta en öppen order från en producent. I kommentarfältet kan du skriva vad och hur mycket du vill inkludera och sedan betala för dina varor via MobilePay. När det var tillräckligt många intresserade beställde Alexander vinet direkt från vinbonden. Vinet kom ursprungligen hem till Alexander, varefter han skrev ut postetiketter och vidarebefordrade vinet till respektive köpare.

På bara tio veckor växte facebookgruppen till mer än 3 500 medlemmar och gruppen köpte nästan en pall i veckan från olika vinbönder. Alexander hade därför bråttom att vidareutveckla KOBAJ.com till en onlineplattform som kunde stödja gemensamma vininköp. Idag handlar främst privatpersoner och restauranger sida vid sida via KOBAJ.com.
Få svar på de vanligaste frågorna ([FAQ] (/ faq /)) om KOBAJ.com.

wine-producer

Känner du till andra vinbönder som du vill handla med..?

Skicka oss ett tips

Finans
”markant ökning av aktivitet på plattformen”
Berlingske
  ”en ny aktör på den komplicerade danska vinmarknaden”
Børsen
”jag vill helt säkert handla här igen”
- Ole Troelsø
EHandel
  ”2 platsen i kategorin bästa ny e-handelsföretag 2021”
EHandel
  ”KOBAJ har skapat ett nytt revolutionerat sätt att handla vin på”
- Niels Ehler

KOBAJ Community

Om du också vill dela dina tankar med resten av KOBAJ -gemenskapen, skriv ett mejl till info@kobaj.com

language_flag Christian
Perfekt service..

och underbara viner, så kul att handla från er. Rekommenderar er till flera vänner 💐 Mvh Christian

language_flag Lone
Jeg vil bare sige, at jeg er så tilfreds

Konceptet er perfekt - god, virkelig god ide- og det virker. Super service. Jeg vil fremover købe al (for meget) vin her👍👍👍 De bedste hilsner Lone

language_flag Kasper
Det känns prisvärt

Är hemskt nöjd med mitt första köp hos er och har lagt en till order redan. Det känns prisvärt, roligt och givande 🙂 Det är ett roligt sätt att testa viner som inte finns på Systembolaget.

language_flag Stefan
Jeg er vild med jeres koncept og har netop bestilt for tredje gang

Mange tak for det hurtige svar og den gode løsning😊 Det glæder mig, at jeg kan købe med ro i sindet. Jeg har allerede anbefalet jer til nogle venner, og vil bestemt fortsætte med at gøre det.

language_flag Bengt
Vilken fantastisk service!

Jag har fått besked om att en låda är på väg! Hjärtligt tack! Bengt

language_flag Lasse
Jag har nu gjort två inköp från KOBAJ.com

Mest för att testa er affärside´ och hur servicen skulle funka. Är mycket imponerad av hur väl allt fungerat. /Lasse

language_flag Tina
Jeg vender tilbage og køber mere!

Tusinde tak for hjælpen😃 Jeg vender tilbage og køber mere, synes, at det er et helt fantastisk koncept!! Hav en god sommer ☀️ Mvh Tina

language_flag Ejnar
Det er et fedt koncept I har.

Jeg må sige at jeg her efter de første køb er MEGET tilfreds med KOBAJ konceptet og den ydede service 😊 Mvh Ejnar

language_flag Kim
Jeg er godt tilfreds med jeres leverancer, og synes det er et spændende koncept.

Hele Kobaj-konceptet er virkelig velfungerende, hvilket også gør jeg har anbefalet jer til alle vennerne 👍🍷 M.v.h. Kim