wine-maker
Ny på KOBAJ?
x wine-maker
Hitta dinunderlines vinbonde


Rensa filtret
Populära sökningar
Land och område
Område
Vindruvor
3-boxes
Köp minst 3 lådor när du startar ett samköp

Vid start av en samköp måste 3 rutor beställas innan den aktiveras. Om du inte vill köpa allt själv kan du dela det med familj och vänner. Tillsammans har I en mycket bättre chans att säkra samköpet.

3-boxes
Börja ett samköp?

När ett samköp startas måste minst 3 lådor beställas innan det aktiveras - dela gärna med vänner och familj

Hej medköpare, starta ett samköp på

Clos Saint Sebastien

Vill du bli meddelad när nästa samköp startar med Clos Saint Sebastien?

1
Producent fakta
Plats Roussillon, Frankrike
Vintyper Rosévin, Rödvin, Vittvin, Starkvin

Pris från SEK 169,-
Agriturismo Ingen information
Samköpsstatus
Startad av Dig?
Minimum 25 lådor

Samköpare ingen
Avslutas om ej påbörjad

Tradition och förnyelse går hand i hand i Banyuls och Collioure

Denna vingård ligger i det vackraste landskap som man kan tänka sig där Pyrenéerna möter Medelhavet vid gränsen till Spanien. Här nere i söder gör de två följeslagarna Jacques Piriou och Romuald Peronne intensiva och imponerande viner i både torra och söta versioner.

Liksom så många andra bra berättelser börjar den här också med mötet mellan två personer. I det här fallet tog det 2007 att Jacques och Romuald tog över den gamla vingården Domaine Saint Sebastien. Vinmakarens son, oenolog och ingenjör Romuald gick med en ambitiös dröm om att inrätta en vingård som skulle vara en som de andra vingårdarna skulle mäta sig mot. Den utmaningen kunde varvsledaren Jacques inte släppa näsan ifrån och de två gick iväg. Redan 2014 möjliggjorde deras framgång en utvidgning av vingården, vilket hände med köpet av den gamla och historiska vingården Clos Xatard. En namnbyte till Clos Saint Sebastien var på plats.

Vingården ligger i utkanten av Albéres-massivet i östra änden av Pyrenéerna, med åkrar som klättrar upp till 400 meter över Medelhavet. Det är en klassisk traditionell vingård med 18 hektar på sju olika fält på terrasser i en amfiteater, där det sedan 7-hundratalet har skett vinproduktion med utsikt över Medelhavet. Här finns ett soligt och blåsigt klimat, vilket är särskilt lämpligt för odling av vinstockar, eftersom de får mycket sol medan de kyls av vindarna i havet och bergen. Jorden består huvudsakligen av olika skifferarter.

Clos Saint Sebastien gör både torra och söta viner. De torra som går under beteckningen Collioure finns i vitt, rosé och rött. Deras stil är som ett klassiskt sydfranskt vin från Languedoc baserat på Rhone-druvorna Granache, Syrah, Carignan, etc.

Vad som särskilt uppmärksammar världens uppmärksamhet är de söta likörerna från Banyuls, som är Frankrikes svar på portvin. Baserat på speciellt Grenache tillverkas vinerna i grunden genom att stoppa den alkoholhaltiga jäsning vid önskad tidpunkt med tillsats av ren alkohol, vilket bevarar den söta druvsaftens sötma och smak innan allt har jästats till torrt vin. Därefter mognar vinerna i stora fat eller i stora glasbehållare.

Övergripande och mycket generellt arbetar de med två stilar av viner i Banyuls. Rimage är det friska och saftiga likörvinet som påminner lite om ett rubinportvin som Vintage Port och Late Bottled Vintage. Som en motsvarighet till tawny eller colheita från Porto gör de i Banyuls viner Tradition eller Hors d'Age och Grand Cru, som mognar under lång tid i stora ekfat, där vinet kommer i kontakt med syre och därmed en mer nötig smak.

Clos Saint Sebastien presenterar först och främst två rader. Serien "Empreintes" uttrycker druvornas uttryck i ren form, medan serien "Inspiration" fokuserar på vingårdens sätt att få fram det bästa i druvorna från utvalda tomter. Slutligen finns de bästa vinerna Le Clos och Le Coeur, som är husets juveler.

Fri leverans

Säker och fri leverans direkt från vinmakaren till dig.

Säker betalning

Vi drar bara av pengarna när vinet skickas.

Alkoholskatt ingår i priset

Bästa priserna

För vi köper ihop, direkt från vinbonden.Mix&Match

Komponera dina lådor som du vill ha dem!
0:-
SEK inkl. leverans 0 av 6 flaskor
Blanda själv
Empreintes Collioure Rosé 2020 Empreintes Collioure Rosé 2020
169 :-
Empreintes Collioure Rouge 2018 Empreintes Collioure Rouge 2018
186 :-
Empreintes Collioure Blanc 2019 Empreintes Collioure Blanc 2019
195 :-
Empreintes Banyuls Rimage 2018 Empreintes Banyuls Rimage 2018
195 :-
Empreintes Banyuls Blanc 2018 Empreintes Banyuls Blanc 2018
195 :-
Inspiration Ardente Banyuls Tradition Hors d'Age Inspiration Ardente Banyuls Tradition Hors d'Age
224 :-
Inspiration Marine Collioure Rouge 2018 Inspiration Marine Collioure Rouge 2018
309 :-
Inspiration Céleste Collioure Rouge 2018 Inspiration Céleste Collioure Rouge 2018
309 :-
Inspiration Minerale Collioure Blanc 2018 Inspiration Minerale Collioure Blanc 2018
309 :-
Le Clos Collioure Rouge 2018 Le Clos Collioure Rouge 2018
614 :-
Le Coeur Banyuls Grand Cru 1992 Le Coeur Banyuls Grand Cru 1992
859 :-
Totalt pris och antal flaskor
0 :-
0 av 6 flaskor

Övriga viner från Clos Saint Sebastien

Välj dina lådor med ditt favoritvin!
169:-
SEK inkl. leverans vid 6 flaskor.
Empreintes Collioure Rosé 2020
0,75 Liter • Årgång: 2020

Saftig, frisk och strukturerad. 80% Grenache, 20% Syrah. Doften har intensiva toner av vita blommor, röda färska bär och citrus. Smaken är lätt och frisk med en bra syrastruktur. Bra för aperitiffer och ljusa sommarrätter. Drick nu och 2-3 år från skördeåret.

Wine bottle Rosévin
Grape Grenache Noir, Syrah
dotted-line
186:-
SEK inkl. leverans vid 6 flaskor.
Empreintes Collioure Rouge 2018
0,75 Liter • Årgång: 2018

Uttrycksfull och harmonisk. 80% Grenache, 20% Syrah. Mognat i stål och på stora ekfat i 9 månader, doften är intensiv med svarta vinbär, björnbär, blåbär och lite chokladtoner. Smaken är fyllig och tät med en frisk syra och fasta tanniner. Bra till mörka kötträtter. Drick nu och 4-5 år från skördeåret.

Wine bottle Rödvin
Grape Carignan, Grenache Noir
dotted-line
195:-
SEK inkl. leverans vid 6 flaskor.
Empreintes Collioure Blanc 2019
0,75 Liter • Årgång: 2019

Aromatisk och fyllig. 70% Grenache Gris, 15% Grenache Blanc, 15% Vermentino. Mognat 5 månader på ståltank. Doften bjuder på intensiva tropiska frukter, gula frukter och mandlar. Smaken är komplex och balanserad med god mineralitet. Bra för aperitiffer och fiskrätter. Drick nu och 4-5 år från skördeåret.

Wine bottle Vittvin
Grape Grenache Blanc, Grenache Gris, Vermentino
dotted-line
195:-
SEK inkl. leverans vid 6 flaskor.
Empreintes Banyuls Rimage 2018
0,75 Liter • Årgång: 2018

OBS: 0,5 liters flaska. Fylligt och komplext dessertvin. 100% Grenache Noir. Mognat 6 månader i stora ekfat. Doften är tät och med röda och svarta bär, kakao och kryddor. Smaken är fyllig och mjuk med den rena frukten främst. Bra till mörka desserter. Drick nu och tio år från skördeåret.

Wine bottle Starkvin
Grape Grenache Noir
dotted-line
195:-
SEK inkl. leverans vid 6 flaskor.
Empreintes Banyuls Blanc 2018
0,75 Liter • Årgång: 2018

OBS: 0,5 liters flaska. Friskt och elegant dessertvin. 60% Grenache Blanc, 30% Grenache Gris, 10% Muscat d'Alexandrie. Mognat 6 månader på ståltank. Doften är frisk och med vita blommor, citrongräs och klementin. Smaken är frisk och med honungsnoter. Genial till lätta desserter. Drick nu och tio år från skördeåret.

Wine bottle Starkvin
Grape Grenache Blanc, Grenache Gris, Muscat
dotted-line
224:-
SEK inkl. leverans vid 6 flaskor.
Inspiration Ardente Banyuls Tradition Hors d'Age
0,75 Liter

OBS: 0,5 liters flaska. Intensiv och elegant gulbrun stil. 70% Grenache Noir, 15% Grenache Blanc, 15% Grenache Gris. Mognat 15-20 år i stora fat. Arom av katrinplommon, fikon och rostade toner. Smaken är frisk och mycket elegant. Bra till desserter med nötter och karamell. Drick nu och 20 år från köpet.

Wine bottle Starkvin
Grape Grenache Blanc, Grenache Gris, Grenache Noir
dotted-line
309:-
SEK inkl. leverans vid 6 flaskor.
Inspiration Marine Collioure Rouge 2018
0,75 Liter • Årgång: 2018

Intensiv frukt och friskhet från havet. 90% Mourvedre, 10% Grenache Noir. Mognat ett år i stora fat. Doften är tät och fruktig med kanderade körsbär, fikon, kakaobönor och lakrits. Smaken är fyllig med en touch av salt. Till mörka kötträtter. Drick nu och 10-12 år från skördeåret.

Wine bottle Rödvin
Grape Grenache Noir, Mourvedre
dotted-line
309:-
SEK inkl. leverans vid 6 flaskor.
Inspiration Céleste Collioure Rouge 2018
0,75 Liter • Årgång: 2018

Kraft och elegans. 90% Grenache Noir, 10% Carignan. Mognat ett år i stora fat. Doften är komplex med mörka bär, skogsbädd, kakao och rostade toner. Smaken är fyllig och kraftfull med intensiv frukt och lång avslutning. Bra för mörka kötträtter. Drick nu och 8-10 år från skördeåret.

Wine bottle Rödvin
Grape Carignan, Grenache Noir
dotted-line
309:-
SEK inkl. leverans vid 6 flaskor.
Inspiration Minerale Collioure Blanc 2018
0,75 Liter • Årgång: 2018

Komplex, subtil och mineralig. 90% Grenache Grey, 10% Grenache Blanc. Doften har toner av kamomillblomma, mirabelle och örter. Smaken är fyllig med en salt nyans och en ren lång avslutning. Bra för fet fisk och lätta kötträtter. Drick nu och 8-10 år från skördeåret.

Wine bottle Vittvin
Grape Grenache Blanc, Grenache Gris
dotted-line
614:-
SEK inkl. leverans vid 6 flaskor.
Le Clos Collioure Rouge 2018
0,75 Liter • Årgång: 2018

Husets bästa röda vin. 60% Grenache Noir, 20% Carignan, 10% Syrah, 10% Mourvèdre. Mognat 1 år på stora fat. Doften har toner av hallon, lakrits och vårblommor. Smaken är stark, strukturerad och med polerade och tydliga tanniner. Till mörka kötträtter. Drick nu och 12-15 år från skördeåret.

Wine bottle Rödvin
Grape Carignan, Grenache Noir, Mouvedre, Syrah
dotted-line
859:-
SEK inkl. leverans vid 6 flaskor.
Le Coeur Banyuls Grand Cru 1992
0,75 Liter • Årgång: 1992

Toppen av Banyuls i gulbrun stil. 90% Grenache Black, 10% Grenache Grey. Mognat i 25 år i stora fat. Doften är mycket komplex med mogna toner av nötter, fikon, kanderad frukt och honung. Magiskt dessertvin som aldrig slutar visa nya aspekter. Drick nu och 40-50 år från skördeåret.

Wine bottle Starkvin
Grape Grenache Blanc, Grenache Gris
dotted-line

Så här fungerar KOBAJ.com

1. Hitta din vinbonde

Utforska och starta ett samköp med din nya vinbonde. Du kan också delta i andra öppna samköp.

Step1

2. Samköp med andra

Gå med i andra öppna samköp eller bjud in vänner, kollegor och familj till dig. Det är viktigt att gruppen i samköpet kommer upp i 25 lådor innan tiden har gått ut.

Step2

3. Bonden skickar ditt vin

När beställningen är uppe i 25 lådor från en vinbonde så skickar vinbonden ditt vin direkt till din dörr.

Step3

Visste du att?

  • Alla vinbönders priser inkluderar frakt, skatt och leverans.
  • När du startar ditt eget samköp bestämmer du utgångsdatumet.
  • En låda vin består av 6 flaskor.
  • "1+1 samköp" betyder att du får en gratis låda vin med för varje låda du köper. Detta gäller ofta vissa specifika lådor - se mer i vinets titel.


Finans
”markant ökning av aktivitet på plattformen”
Berlingske
  ”en ny aktör på den komplicerade danska vinmarknaden”
Børsen
”jag vill helt säkert handla här igen”
- Ole Troelsø
EHandel
  ”2 platsen i kategorin bästa ny e-handelsföretag 2021”
EHandel
  ”KOBAJ har skapat ett nytt revolutionerat sätt att handla vin på”
- Niels Ehler

KOBAJ Community

Om du också vill dela dina tankar med resten av KOBAJ -gemenskapen, skriv ett mejl till info@kobaj.com

language_flag Christian
31. august 2021
Perfekt service..

och underbara viner, så kul att handla från er. Rekommenderar er till flera vänner 💐 Mvh Christian

language_flag Lone
31. august 2021
Jeg vil bare sige, at jeg er så tilfreds

Konceptet er perfekt - god, virkelig god ide- og det virker. Super service. Jeg vil fremover købe al (for meget) vin her👍👍👍 De bedste hilsner Lone

language_flag Kasper
30. august 2021
Det känns prisvärt

Är hemskt nöjd med mitt första köp hos er och har lagt en till order redan. Det känns prisvärt, roligt och givande 🙂 Det är ett roligt sätt att testa viner som inte finns på Systembolaget.

language_flag Stefan
30. august 2021
Jeg er vild med jeres koncept og har netop bestilt for tredje gang

Mange tak for det hurtige svar og den gode løsning😊 Det glæder mig, at jeg kan købe med ro i sindet. Jeg har allerede anbefalet jer til nogle venner, og vil bestemt fortsætte med at gøre det.

language_flag Bengt
29. august 2021
Vilken fantastisk service!

Jag har fått besked om att en låda är på väg! Hjärtligt tack! Bengt

language_flag Lasse
29. august 2021
Jag har nu gjort två inköp från KOBAJ.com

Mest för att testa er affärside´ och hur servicen skulle funka. Är mycket imponerad av hur väl allt fungerat. /Lasse

language_flag Tina
28. august 2021
Jeg vender tilbage og køber mere!

Tusinde tak for hjælpen😃 Jeg vender tilbage og køber mere, synes, at det er et helt fantastisk koncept!! Hav en god sommer ☀️ Mvh Tina

language_flag Ejnar
28. august 2021
Det er et fedt koncept I har.

Jeg må sige at jeg her efter de første køb er MEGET tilfreds med KOBAJ konceptet og den ydede service 😊 Mvh Ejnar

language_flag Kim
27. august 2021
Jeg er godt tilfreds med jeres leverancer, og synes det er et spændende koncept.

Hele Kobaj-konceptet er virkelig velfungerende, hvilket også gør jeg har anbefalet jer til alle vennerne 👍🍷 M.v.h. Kim