Om du vill göra toppvin är respekt för naturen nyckeln
Jag heter Dominique Gallois och min mormors morföräldrar lade grunden till familjens unika vingård i Bourgogne.
Perfekt beläget i Cote de Nuits, odlar jag vinstockar från vår domän som har hållits i Gevrey-Chambertin sedan 1901. Här gör jag och min familj elegant och kraftfullt vin från våra 4 tunnland fält.
Idag drivs vingården av mig, som i början var en relativt obeskriven i Bourgogne. Innan jag tog över familjestafetten 1989 drev jag min egen restaurang i sex år.
Unika tomter
Vid övertagandet satte jag omedelbart igång att modernisera vår fastighet, vars åkrar kretsar kring Gevrey-Chambertin.
Vår samling av tomter sträcker sig från Village över Premier Cru till en enda Grand Cru med vinstockar planterade 1919 på det världsberömda fältet Charmes-Chambertin.Dessa mer än hundra år gamla pinnar ligger tvärs över vägen från det berömda fältet Le Chambertin.
Respekt och tradition
Min filosofi handlar om att respektera naturen, terroir och druvor så mycket som möjligt genom att minimera användningen av kemikalier och genom att använda naturliga gödningsmedel.
Traditionell vintillverkning med minimal inblandning är mitt mantra.I källaren handsorteras de skördade druvorna innan vinet jäser på naturligt förekommande jäst, och temperaturkontroll är i stort sett den enda externa kontrollen av den processen.
Jag mognar vinerna på ekfat, varav några är nya, om än i en försiktig mängd. Stilen på våra viner hör hemma i det kraftfulla och intensiva skiktet. Och då är balansen och personligheten alltid på plats.
”markant ökning av aktivitet på plattformen”
”en ny aktör på den komplicerade danska vinmarknaden”
”jag vill helt säkert handla här igen”
- Ole Troelsø
”2 platsen i kategorin bästa ny e-handelsföretag 2021”
”KOBAJ har skapat ett nytt revolutionerat sätt att handla vin på”
- Niels Ehler