Natur och passion är våra huvudingredienser
För att göra gott vin måste vi inte bara använda mark och klimat, utan också mänsklig passion.
Jag heter Francisco Cabañas och tillsammans med min son som också kallas Francisco Cabañas driver jag vår familjs vingård i Ribera del Duero.
Vår lilla vingård ligger i hjärtat av Ribera del Duero i byn Olivares de Duero. År 2000 byggde vi våra källaranläggningar som gjorde det möjligt för oss att göra kvalitetsviner av hög standard.
Baserat på druvor från 40-60 år gamla vinstockar i våra åkrar, som ligger på 750-800 meters höjd, låter vi terroir och råvara tala sitt eget språk.
Kalkjord och låga temperaturer
Vinodlingarna ligger i några av de högsta områdena på Ribera del Duero, och det är just där som kalkstenskiktet ligger nära ytan, vilket ger druvorna en särskilt fräsch och syrlig touch.
Temperaturerna kan variera 20 grader mellan natt och dag, och dessa förhållanden får våra druvor att uppnå stor koncentration och intensitet. Tack vare detta är våra viner inte bara av hög kvalitet, men på grund av deras komplexitet har de också en stor lagringspotential.
Modern och skonsam vinproduktion
När naturen har gett oss en så bra råvara är det vår främsta uppgift att förvandla det till vin som speglar detta. I vår nya källare transporterar vi allt vin med gravitation. Hos oss använder vi inga pumpar.
I fatkällaren lagras våra viner på ekfat i en långsam och mycket fredlig process som varar mellan 6 och 15 månader. De tappas sedan på flaska och vilar ytterligare innan de släpps. Totalt gör vi cirka 45 000 flaskor om året, så mängderna är inte stora, men vi tror att smaken är den rätta när vinet kommer i ett glas.
”markant ökning av aktivitet på plattformen”
”en ny aktör på den komplicerade danska vinmarknaden”
”jag vill helt säkert handla här igen”
- Ole Troelsø
”2 platsen i kategorin bästa ny e-handelsföretag 2021”
”KOBAJ har skapat ett nytt revolutionerat sätt att handla vin på”
- Niels Ehler