Våra viner är perfekta för gastronomi
Vi är familjen Rieder och vi gör vita viner med kraft, komplexitet och karaktär!
Våra viner är särskilt väl lämpade för gastronomi, och det har fört dem till Michelin-restauranger runt om i världen.
Weinrieder är vår familjevingård med traditioner och samhörighet, där flera generationer arbetar nära tillsammans.
Vi jobbar så nära naturen som möjligt genom att göra egen kompost, vi har får som går i vingårdarna som vi inte sprejar med kemikalier.
Handgjort österrikiskt vin i världsklass
Det började 1979, när vi upptäckte att det går att göra viner i världsklass i Weinviertel i Österrike.
Idag äger vi 20 hektar som vi har planterat med framförallt Grüner Veltliner, Riesling, Chardonnay och Pinot Blanc som vi odlar och vinifierar uteslutande för hand.
Det viktigaste med att göra vin så högt upp i norr är att vi måste vara mycket uppmärksamma på tidpunkten och genomförandet av skörden. Det finns inte mycket utrymme att skjuta upp skörden innan regn, rusk och höstväder verkligen sätter in.
Unikt dessertvin som ädelröta och eiswein
Vi är specialiserade på att göra viner som är sent skördade, faktiskt så sent att det är ädla ruttna russin som vi plockar och pressar saften ur.
Vissa särskilt gynnsamma år kan temperaturen sjunka så långt att vi mitt i vintern kan skörda frysta druvor och pressa dem i den utsökta och mycket eftertraktade vintypen eiswein.
Lågteknologisk och lågtemperatur
Kommer du och hälsar på oss, och tittar förbi i källaren, hittar du inte mycket högteknologisk utrustning. Den är inredd så enkelt och okomplicerat som möjligt.
Vi arbetar med ståltankar och långa jäsningstider vid låga temperaturer och med gott om tid på sedimentet.
Vin för gastronomi
Det är vår mission och önskan att vinerna från vår vingård kännetecknas av att ha en mycket klar och ren frukt med en "nästan elektrisk syra", som vi säger. Våra dessertviner är med en enormt fyllig sötma och en bra syrabalans.
Vi gör gastronomiviner som presterar bäst till mat, vilket förklarar varför våra viner finns på Heston Blumenthal på The Fat Duck och ett hav av stjärnspäckade restauranger runt om i världen.
Recensenterna är nöjda med vårt vin
Även de internationella vinmedierna har ett gott öga för våra viner. Till exempel kallar den tyskspråkiga tidningen A la Carte vår vingård för "Årets upptäckt" och Vinum Weinguide lyfter fram oss som bland "The Unique Wineries of the World".
Amerikanen Robert Parker's Wine Advocate skriver: "... samtidigt chockade WEINRIEDER mig med fruktiga och ädla söta Rieslings som kan och fortfarande är av världsklasskvalitet."
”markant ökning av aktivitet på plattformen”
”en ny aktör på den komplicerade danska vinmarknaden”
”jag vill helt säkert handla här igen”
- Ole Troelsø
”2 platsen i kategorin bästa ny e-handelsföretag 2021”
”KOBAJ har skapat ett nytt revolutionerat sätt att handla vin på”
- Niels Ehler