Fri leverans, 3–7 arbetsdagar

Your cart

Your cart is empty

3 Results

3 Results

Château Hermitage Mazeyres Pomerol 2020
92 Wine Enthusiast
Château Enclos Haut Mazeyres

Château Hermitage Mazeyres Pomerol 2020

419 kr

Unit price
per

419 kr

Unit price
per

In stock

Château Enclos Haut Mazeyres Pomerol 2019
4.1 Vivino
Château Enclos Haut Mazeyres

Château Enclos Haut Mazeyres Pomerol 2019

729 kr

Unit price
per

729 kr

Unit price
per

In stock

Château Enclos Haut Mazeyres Pomerol 2022
4.1 Vivino
Château Enclos Haut Mazeyres

Château Enclos Haut Mazeyres Pomerol 2022

729 kr

Unit price
per

729 kr

Unit price
per

In stock

Château Enclos Haut Mazeyres

Château Enclos Haut Mazeyres

Frankrike ⸱ Bordeaux

Château Enclos Haut Mazeyres är en anmärkningsvärd vingård belägen i hjärtat av Pomerol-appellationen i Bordeaux, Frankrike. Sedan 1830 har egendomen gått i arv från mor till dotter, vilket gör den till en av få vingårdar i regionen med ett oavbrutet kvinnligt arv.

Historia och arv

Familjen Pedro-Souillé har varit rotad i detta område sedan början av 1800-talet. Idag drivs Château Enclos Haut Mazeyres av Marianne de Pedro, som tog över ledningen 2018 från sin mor, Françoise Souillé de Pedro. Marianne tillför ett nytt tillvägagångssätt till vingården samtidigt som hon bevarar de traditionella metoderna och värderingarna som har förts vidare genom generationer.

Vingården och terroiren

Fastigheten sträcker sig över 9 hektar i ett sammanhängande stycke runt huvudbyggnaden i Libourne, bara 5 km från Saint-Émilion. Vingårdarna är planterade med 80 % Merlot, 15 % Cabernet Franc och 5 % Malbec. Vinstockarna, som är mellan 40 och 60 år gamla, trivs på soliga sluttningar med grus- och lerjord rik på "crasse de fer" (järnrik jord), vilket bidrar till vinets komplexitet och struktur.

Hållbarhet och biologisk mångfald

Château Enclos Haut Mazeyres lägger stor vikt vid miljövänliga metoder. Sedan 2019 är vingården certifierad med "Haute Valeur Environnementale" (HVE), vilket bekräftar deras engagemang för att bevara den biologiska mångfalden och minska sin miljöpåverkan. De använder mekanisk jordbearbetning utan användning av kemiska herbicider och använder metoder som könsförväxling för att bekämpa skadedjur naturligt.

Vinifiering och lagring

Skörden sker manuellt och paket för paket för att säkerställa optimal mognad. Jäsningen sker i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar i 3-4 veckor, följt av malolaktisk jäsning i franska ekfat. Vinet lagras i 18 till 24 månader i fat från franska skogar, främst Allier, vilket ger vinerna djup och komplexitet.