Fri leverans, 3–7 arbetsdagar

Your cart

Your cart is empty

4 Results

4 Results

Barolo Barbadelchi 2019
Save 30%
92 James Suckling
Diego Pressenda

Barolo Barbadelchi 2019

Regular price 539 kr 375 kr Save 30%

Unit price
per

Regular price 539 kr 375 kr Save 30%

Unit price
per

In stock

Barolo Bricco San Pietro 2018
Save 13%
4.2 Vivino
90 James Suckling
Diego Pressenda

Barolo Bricco San Pietro 2018

Regular price 489 kr 425 kr Save 13%

Unit price
per

Regular price 489 kr 425 kr Save 13%

Unit price
per

In stock

Bottle picture of Nebbiolo d’Alba Il Donato 2021
Bottle picture of Nebbiolo d’Alba Il Donato 2021
Diego Pressenda

Nebbiolo d'Alba Il Donato 2021

329 kr

Unit price
per

329 kr

Unit price
per

In stock

Barbera d'Alba Superiore Ariota 2022
Silver Decanter
94 Decanter
Diego Pressenda

Barbera d'Alba Superiore Ariota 2022

299 kr

Unit price
per

299 kr

Unit price
per

In stock

Diego Pressenda

Diego Pressenda

Italien ⸱ Piemonte

Vi laver eleganta och saftiga vinstockar i Barolo

Vi är familjen Pressenda, och vi håller till på vår gård La Torricella vid Monforte d'Alba, som är ett av de viktigaste områdena i det sydliga Barolo.

Det hela började med bästa Diego Pressenda, som sedan sina unga år i 1950'erna har köpts i området för att därmed etablera sig som vinavler och tillverkare.

I dag är nästa generation hoppet med på vognen, och det är os, hans fire barn och en svigersøn, där driver vingården och vår agriturismo med pappa Diego som moralisk och faglig support.

Datteren Silvia Pressenda, som har en grad i ønologi och vinavl är i dag vår vinmakare och kældermester. Hendes bror Oscar är med sin grad i ekonomi och internationell handel med vår försäljnings- och kommunikationsansvar.

Perfekt placerad markör

Vår 15 hektar stora vinmark ligger i byarna Monforte d'Alba och Roddino med läge på mellan 450 och 1 000 meters höjd.

De är tilplantade med de røde sorterna Dolcetto, Barbera, Nebbiolo och de vita Chardonnay och Riesling. Bricco San Pietro och Le Coste di Monforte är vår till cru-marker i Barolo, och i 2019 planterade vi stokke med Pinot Noir til senare hen att kunne lave spumante.

I markerne arbetar vi med hållbarhed över det hela som exempel att minska användningen av sprøjtemidler till ett absolut minimum och genom att göra vår egen gødning via kompost från produktionen.

Går efter det reneste uttryck

I kælderen arbejder Silvia meget med at lave vinene i rustfrit stål for på den sätt at bevare den friske og uforfalskede smag fra druerne og deres terroir. Til de store vine använder hun nænsomt franske fade.

Det är vår mission, at vinenes uttryck ska vara mycket rent och elegant, och vi är naturligtvis i Nebbiolo-land, men våra Dolcetto och Barbera står inte tillbaka i elegans och finesse, vilket inte ses så ofta för dessa druesorter.

Våra vita viner på Chardonnay och Riesling har en tydlig italiensk touch af struktur och sprödhed, som inte alltid ses i deras respektive hemlande.

Vinene är charmerende friske och generellt til att gå ombord i med det samma, men Baroloerne kan givetvis lagres ytterligare efter købet.