Vin med djup från centrala Otagos mest dramatiska landskap
Inbäddat i den vilda och dramatiska Gibbston Valley i centrala Otago är Brennan Wines en familjeägd vingård med djupa rötter, stora ambitioner och en passion för viner med karaktär. Här skapar vinmakaren och ägaren Sean Brennan viner i små partier som återspeglar både terroiren och familjens historia.
Familjen Brennan kom till Nya Zeeland från Irland år 1877, och det var Dr. Sir Murray Brennan som köpte marken där några av Gibbstons tidigaste vinstockar planterades år 1994. År 2006 tog sonen Sean steget och grundade Brennan Wines med bara 200 lådor Pinot Noir, tillverkade i ett ombyggt traktorskjul – och en tydlig vision: att skapa ikoniska viner, odlade och producerade på ett ställe, med en verklig koppling till naturen.
Idag odlas 13 hektar vingårdar, många med vinstockar över 30 år gamla, i en enda vingård . Här skördas allt för hand, och varje flaska vin tillverkas på egendomen – utan kompromisser. 80 % av produktionen är Pinot Noir , vilket visar Gibbstons mörkare och mer strukturerade uttryck. De återstående 20 % är vinmakningslekar – Gewürztraminer, Chardonnay, Pinot Gris med flera – gjorda med nyfikenhet, kreativitet och respekt för platsen.
Brennans tillvägagångssätt är regenerativt och hållbart, och vinerna görs med minimala ingrepp. Det är viner med edge och karaktär – gjorda med vetenskap, hantverk och en touch av magi.