Sedan början av 1930-talet har vår familj tillverkat viner enligt traditionella recept, med utgångspunkt i Barolos mest berömda vingårdar i La Morra.
Vi är Giancarlo och Claudio Borgogno och flankerade av Claudios fru Silvia står vi på axlarna av flera generationer, och särskilt vår far, Francesco Borgogno.
Tillsammans säkerställer vi att vi har full kontroll över att säkerställa högsta kvalitet överallt på vår lilla vingård, som har ett av La Morras absolut bästa lägen vid foten av Cannubi-kullen i Brunate.
Våra viner är uteslutande baserade på druvor från våra egna 7 hektar fält i Brunate och Monforte, och våra arbetsmetoder har alltid varit ganska få och enkla.
Vi arbetar traditionellt och med stor respekt för miljön för att säkerställa att våra viner är trogna den historia och typicitet som Barolo är så beundrad för.
Traditionalister i Barolo
Vi tillverkar totalt 35 000 flaskor, som alla produceras med både klassiska och traditionella metoder. Det innebär bland annat att vi lagrar vinerna i stora ekfat, så kallade botti. Vi använder inte nya franska ekfat.
Efter alkoholjäsningen förs vinet ner till vår underjordiska och naturligt svala källare. Här lagrar vi vinerna i stora slavonska ekfat på upp till 3 000 och 5 000 liter.
Vissa av vinerna lagras uteslutande i ståltankar, medan andra får mogna på stora ekfat.
Alla våra viner passar utmärkt till mat, och de kan alla drickas direkt, medan vår Barolo kan lagras i ett antal år i en vinkällare.