Naturlig produktion och handkraft är de viktigaste pejlemærkerna på min lilla sydfranske vingård.
Jag heter Sylvain Lejeune, och jag är flaskan op med vinav från barnsben. Lige så länge, jeg kan huske har jeg fulgt med min far i vinmarken.
Själv har jag sedan 2008 släppt och producerat vin på min vingård Domaine de Sabbat i Tautavel lite väst för Perpignan i Roussillon.
Faglig tyngde
Tidigare har jag genom 15 år arbetat och högt fagligt nivå hos prestigefyllda vinhus i Bordeaux, Bourgogne och Provence.
Jag producerar på Domaine de Sabbat endast cirka 15 000 flaskor om året fördelat på flera olika vinstockar. Jag laver stort set alt arbetat i markörer och kælderen på egen hand.
Småt och koncentret
Min egendom är en liten vingård, hvor jeg dyrker alle marker naturligt och ved håndkraft.
Her dyrker jeg druesorterne Grenache, Carignan og Syrah på äldre vinstokke, der är på til 115 år gamla.
Jag höster med extremt lavt høstudbytte på omkring på 15 hektoliter pr. hektar, vilket ger viner och otroligt djup kraft, samtidigt bibehåller finesser och flexibilitet.
Lad naturen göra sitta
I kælderen overlader jeg så mycket som muligt til naturen, och till exempel är alla vinene spontangærede på basis af naturligt förekommande gærstammer.
Jag lägger till ingen såvl, och jag långtidsmodner min vine 12 månader på tank och 12 månader på tona av varierande al och storlek.
Mine vine er kendetegnet ved att vara elegant, komplex och dybe med et umiskendeligt præg af naturlig vildhed, personlighed och deras helt egen karaktär.